Inghetata de morcovi

de anomisana in Dulciuri, 9 Aug 2012 | 3909 vizualizari

 

Chiar daca afara s-a mai racorit, este inca vara, iar inghetata este printre deserturile mele preferate.
Am vazut la Alina, alias rhapsody o varianta a acestei inghetate, mie imi plac morcovii foarte mult, asa ca mi-am propus si am si reusit sa incerc si un desert cu aceasta aroma. Am plecat de la ideea ei, dar am adunat in aceasta inghetata ce mi-a trecut mie prin minte si prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 ml lapte
  • 200 g smantana grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g morcovi
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de morcovi:

Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca.

Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat in blender, impreuna cu laptele.

Am amestecat intr-un bol mai mare crema de oua cu smantana batuta putin cu 100 g zahar, am adaugat frisca batuta spuma. In jumatate de cantitate de compozitie am adaugat morcovii si esenta de portocale, in cealalta am adaugat vanilie. Le-am pus in doua vase la congelator. Cea cu morcov trebuie amestecata de cateva ori sa nu faca ace.

Ca de obicei, am inceput dorind sa fac ceva, am sfarsit facand altceva. Initial am vrut sa fac o inghetata marmorata, dar nu am mai avut timp si rabdare sa stau sa o pun in straturi, de aceea am pus-o in doua vase si am inghetat-o. Cea alba a iestit mai cremoasa decat cea in care am pus morcovii.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti pune morcovii in toata compozitia, astfel va iesi inghetata mai cremoasa si mai putin colorata. Eu am vrut inghetata de 2 culori si nu am mai avut chef si timp sa mai fac alta, de aceea am procedat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

Poliana 1

09.08.2012, 22:27

oo, bunatate de inghetata!!

Mihaela11_jo 1

10.08.2012, 07:32

Foarte apetisanta

anomisana 1

11.08.2012, 22:56

Multumesc pentru vizita si aprecieri. A fost o surpriza de gust pentru cei ce ai gustat. Mihaela, vrei sa o comparam cu tortul de morcovi, sau sa facem schimb?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de morcov